Bildbomb

Igår var jag på bio igen i Durango, bio är halvapriset jämfört med hemma och biostolarna är jättesköna, de liksom faller bakåt med ryggstödet också så det är mysigt. Efter bion gick vi runt lite i stan som jag helst inte skulle kalla stad eftersom den är så liten men det var trevligt. Vi köpte glass på en stor glassaffär där man kan få alla olika sorters glass och dessutom blanda den med olika godissorter och kakor och strössel osv. skitgott. Sedan käkade vi middag på en pizzarestaurang. Här har man sällan skinka på pizzan som jag alltid har hemma -.- här äter man typ nån korv istället.. det är inte jättegott men det e bara köra metod tugga och svälj så går det fantastiskt bra. Alla pizzor här är också cross-stuffed vilket betyder att kanten på pizzan är 3ggr så stor och fylld med ost. Väldigt gott faktiskt. Hehehe och nedrans nyttigt. Nepp nu ska jag hoppa i jogingdojjorna och ta en liten löprunda minsann. Duktig jag e va???


huset och 1 av 3 bilar ( ja 1 av 3, jag vet)


Matsal


uteplats


utsikt från verandan


utsikt


veranda


mer utsikt


utsikt


verandan + varmvattentunnan där vi ska bada i vinter


Veranda och utsikt över sjön


huset


vardagsrum


vardagsrum


vårt rum


Min säng, observera flaggan, tasseln och min princess-sovmask och digitala fotoramen med bilder på er där hemma


fitnessrum


gästrum


kök


kök och hunden Jake


kök


utsikt över sjön där vi bor


driveway


sjön


sjön och vägen


mer sjö


mitt i bilden fast till höger där bor vi i bergen


här är våran brevlåda och här tar vi skolbussen varje dag


påväg till skolan


påväg till skolan


påväg till skolan fortfarande











 
Så här bor jag, och såhär ser det ut i mina kvarter nuförtiden. Finns 1 miljon till bilder på huset men valde de väsentligaste bilderna. Ni behöver ju inte se badrummen..
Men mer bilder kommer senare.


morsning på´re leffe (internskämt) äldre generationen behöver inte bry er

Nu e det lördagmorgon redan. Hej vad det går.. klockan är redan halv 1 och jag vaknade för en halvtimma sedan... hahahha



Torsadagen och fredagen i skolan var lite bättre. Jag har lärt känna lite människor eller i alla fall pratat med lite flera vilket är skönt. Skolsystemet är extremt konstigt. Lärarna räknar typ poäng hela tiden och desto fler poäng man har desto bättre betyg får man. Man förlorar poäng om man kommer försent, inte gjort läxor, behöver gå på toa under lektionstid (?), och om man inte är tyst osv. Allt man gör kontrllerar lärarna och man måste lämna in allting, allt man räknar i matte osv annars förlorar man poäng. I fredags hade vi spelling och vocabulary test också, det gick bra jag hade studerat ganska mycket. På måndag har jag mattetest och onsdag tesi i government som jag inte fattar nånting av.. dessutom måste jag läsa en engelska bok och presentera och blablabla. Jag har också bytt tillbaka ecology mot exercise science. Exercise science är faktiskt roligt. och jobbigt. mina muskler värker.

Lite fler människor har även pratat med mig, jag får ofta kommentarer om att jag har fina kläder (alla avgudar europeisk stil) och en del kommer fram och hälsar och säger så du e nya fotbollsspelaren och jag svarar: ja precis hur visste du det? svaret: alla vet, alla pratar om det... så de e ju lite glädjande.

I torsdags åt jag förresten lunch med en tjej som heter Lacey, vi tog hennes bil och åkte och köpte pizza, så det var ett kul äventyr. Hon har även hästar och erbjöd mig och K att komma över och rida i helgen, men jag tror det blir nästa helg.

Igår (fredagkväll) var det footballgame efter skolan. S¨å vi kollade på den matchen. Amerikansk fotboll är verkligen weird, alla killar jagar varandra och bildar böghög som på lekis. Så upplevde jag det medan alla andra skrek och tjoade som bara den, men jag fattade ju inget haha. Även cheerleaders och ett enormt band och massa människor var på plats. Folkfest! Jag saknar er därhemma och jag skulle vilja ha en kram.
Ni är med mig hela tiden även om ni är på andra sidan jorden

Glömde även säga att vi var på bio förra söndagen och såg Crazy stupid love. Helgalen och skitbra film. Förresten kostar bio här bara 50kr!!!


Allt e inte alltid en dans på rosor

Nu har jag börjat High School. Vilket suger. Jag har medvetet valt att inte blogga de senaste dagarna för att jag inte har känt för det. Inte för att jag känner för det nu heller så detta är för eran skull. Dessa tre första skoldagar har inte direkt varit de bästa i mitt liv. Inte för att jag i vanliga fall gillar skolan men när man inte har några vänner och förstår ungefär hälften av vad läraren säger så blir det ganska jobbigt.

Första dagen, i måndags var jag vart extremt trött. Kunde inte sova natten innan. Jag hade först government med Mr. Martin. Han är faktiskt en väldigt bra lärare, tror min bästa faktiskt, hur som helst han är väldigt förstående men han noterade att han hade höga förväntningar på mig för alla utbytesstudenter han hade haft tidigare hade gått ut med toppbetyg. Det kändes ju väldigt bra haha. Efter det hade jag english med Mrs Webbe. Hon verkar också vara en bra lärare men av erfarenhet (3 dagar på high school) så er hon extremt mycket läxor. Hon påminner lite om Maud min kemi/biologi lärare hemma. (sorry mauuuuud om du läser detta). Därefter hade vi 30min lunch och lunchkön var enorm. när det var 5min kvar av lunchen fick jag min mat... det var bara kasta i sig den och rusa till nästa lektion exercice science. Eftersom man har cirkus 2 minuter på sig innan klockan ringer, då man måste befinna sig i klassrummet måste jag alltid springa mellan alla lektioner. Om man kommer försent får man dessutom en varning och lärarna tar bort poäng som räknas till betyget i slutändan... jag har ite riktigt förstått det där än. Hur som helst var denna lektion hur tråkig som helst, det var bara yngre folk där och vi fick göra massa grejer med längd och vikt och eftersom vi inte har pounds och inches och feet i Sverige utan meter och kilo var jag helt lost. Det var inte kul. Så tråkigt att jag bestämde mig för att byta denna kurs till Ecology istället. Sist på dagen hade jag trigonometry, dagen höjdpunkt matte!! Den lektionen förstod jag nog mest på hela dagen. Efter min första dag i skolan var jag inte på topphumör.

Tisdagen var något bättre, jag har börjat prata med lite folk så det känns lite bättre och efter idag onsdag känns det ytterliggare lite bättre. Det pendlar ganska mycket, ena stunden kan jag vara på bra humör och andra gråtfärdig. Ecology har jag verkligen insett inte är min grej haha.. jag hatar plantor, träd och växter så jag ska försöka byta tillbaka till exercice science imorn hahah. jag strular lite men så ere. Ser man till pappret med de olika spalterna "arriving" "surrviving" "thriving" så är jag definitivt i surviving-fasen nu men jag jobbar på det. Varje dag efter skolan gör jag läxor, det är svårt och mycket. Men det får jag berätta mer om en annan gång. Sängen väntar på mig.. klockan ringer 5.45 imorron också..

tjolahoppsan


Tack för en fin morgon!

Post

Kirby kom just hem och gissa vad!!!! jag har fått post, ett litet kort från Majsan och Bertil!!!!
TACK jag blev jätteglad. Ett livstecken som går att ta på från sverige. Wiiiie

Btw det regnar inte längre. hihi

idag regnar det visst

Ledsen att jag inte har bloggat på några dagar. Det är full rulle här borta. Men jag ska försöka redogöra för vad som hänt senaste tiden. Och jag ska försöka fixa lite bilder, har inte hunnit än.

I onsdags som jag skrev städade vi och besökte skolan. På kvällen kom det middagsgäster hit, Margret och George och vi åt en god middag. (minns inte vad). Jag och Kirby tog även en liten cykeltur runt sjön. Vi pkte inte runt sjön men vi åkte en bit. Det var helt amazing väder med moln och regnbåge och solnedgång och nedrans att jag glömde kameran. Cykelturen blev inte så lång, det största problemet här är terrängen. Så länge det går nerför är det inga problem men när det går uppför hjälper det inte att man ar lättaste växeln på hojjen. För övringt så hatar jag våran "driveway". Den är circus 450m lång och den går i stort sett bara uppåt. Det är mindre kul att gå, springa, cykla eller whatever ta sig upp för den.

I torsdags tog vi en välförtjänt sovmorgon som vi följde upp med en joggingtur. Varmt var det och jobbigt, jag tog mig till brevlådan och tillbaka, blev upphämtat sista biten.. som jag skrev våran driveway är inte att leka med. Hur som helst rundan blev 3.5miles vilket jag kollat upp med min vän och trogne följeslagare google. 1 mile=1.609km. Snabb huvudräkning och det innebär att rundan uppskattas till 5.8km. Stor applåd för mig. Detta är mycket bra uppvärmning inför lidingloppet och klassikern som enligt planerna jag och lolli ska göra 2013. På eftermiddagen skjutsade vi in Aubry till skolan där han hade footballpractice, det var kul och se. Vi satt på gräset och kollade på och jag träffade några från skolan.

I går, fredag hade vi shoppingdag!!! Vi åkte till Farmington, ett mall en och en halv timme härifrån. Det innebar en liten utflykt och besök i New Mexico. Om jag fortsätter såhär har jag snart sett hela amerika. Från Farmington fick jag med mig: ett par svarta jeans, en blus, en svensk mjukisdress på initiativ av lolli som sms:at och sagt att hon köpt en svensk dress hon tyckte jag också skulle ha (så det blev en favorit i repris), en klänning till homecoming, en skjorta, ett par jeansshorts och en kjol. De sista grejerna jag handlade valde jag att betala kontant för att ni därhemma inte ska veta exakt hur mycket pengar jag spenderar. Ett riktigt genidrag! På kvällen hjälptes vi åt med middagen och fotbollscoachen på skolan kom över och käkade så fick jag träffa henne också.

Idag är det lördag och jag har hjälpt till och målat, nu har jag också precis duschat och snart ska jag och Les kolla på nån film. Kirby är i stan och var Aubry är vet jag inte. Det är nog allt jag kan bjuda på för tillfället. Och juste, för alla som vill skypa, eftersom det är stor tidsskillnad är jag ofta inloggad när det är natt hos er och jag vet inte alltid när jag kan logga in på datorn. Men varje söndag er tid mellan 5 och 8 ska jag försöka vara tillgänglig.
Kan ioförsig bjuda på en bild.


Mitt hem. (Jag klagar inte så länge jag inte behöver städa, det är enormt).

På måndag börjar jag High School. Jag är excited och nervös. Alla har väl sett första delen av filmen Meangirls? Jag vill helst inte äta lunch själv på toaletten första dagarna..



Bayfield High School

hejhopp. Ledsen att gårdagens inlägg blev lite småskevt. Styckerna hoppade hullerombuller och ville inte sammarbeta trots att det såg schysst ut när jag var klar. Hur som helst igår och idag har vi alla hjälpts åt att städa huset. Det är inte kul, och där kan man ju säga att nackdelen med ett enormt hus kommer till. Igår tog vi även en tripp till Bayfield High School där jag ska gå och vara senior (yes jag kommer ta graduation med hatt och hela paketet som på film). Jag har fått mina kurser för det här året. Håll i hatten nu, jag ska läsa:

US Government
English 4
Exercise Science
Trigonometry
Biology 2
Spanish 3
Speech
Creature Arts

De första fyra har jag nu, fram till jul och de sist fyra efter jul. US government var jag tvungen att läsa, så även English 4 men det är möjligt att den är för svår och då för jag ta English 3 istället. Exercise science är som physical education fast bara löpning och styrketräning. (de du mamma). Trigonometry är matte och det är troligtvis svårt, jag får eventuellt byta den till Algebra 2 men isåfall blir et repetition för mig. Biology valde jag själv för jag ville ha det och så även spanish. Speech var jag tvungen att ta men det kan bli roligt. Creature Arts är typ nånting kreativt och jag behöver ju jobba på min kreativa sida, nej men man får typ göra lerkrukor i keramik och blåsa glas och sånt så det kan bli kul.

Efter besöket på high school åkte vi och köpte skolmaterial och eftersom jag inte ens hade en enda penna så blev inköpslistan lång. När jag kom ut från Walmart (asstor affär som har allt, first big american culture experience beskrev min familj det) hade jag tre fulla kassar med skolprylar. Det kändes inte bra för man vet liksom att läxor lurar bakom hörnet och det ingav mig en kämnsla av obehag.

 
Allt jag investerat i enligt en lista från lärarna av man behövde för varje kurs


Jag stylade mina pärmar lite också med foton jag hade :)
Det kmr inte göra skolan roligare men jag kommer vara gladare

När jag kom hit, torsdagen den 4:e augusti

Vi gick upp vid 05.50, åkte buss från campus till flygplatsen vid 06.15. Där fick vi sedan checka in bagage och vänta. Vi var 4 stycken som skulle flyga till Denver. Efter att vi kommit till Denver skulle ja flyga själv sista biten till Durango där  min familj förhoppningsvis skulle vänta på mig. Det var skitläskigt och då menar jag verkligen det, ordagrant precis som det står. Helt ärligt höll jag på å skita på mig, de orden passar inte så bra in här, jag vet, men jag vill beskriva så verkligt som möjligt.  Hur som helst när jag kom till flygplatsen så stod de där och även områdesrepresentanten var där. Det var läskigt att träffa dem men de var snälla. Pappan köpte en cola till mig.

På vägen hem stannade vi och handlade. Och vi handlade inte lite mycket. Vi handlade extremt mycket. Två fulla korgar och jag har nog aldrig sett ett längre kvitto än de kvittot som vi fick. Allt i affären såg förövrigt väldigt onyttigt ut och jag är ganska säker på att jag kommer bli tjock det här året. En notis: I amerika är det två personer som jobbar i kassan. En som tar betalt och en som packar varorna i påsar.

När vi sedan anlände till huset fick jag typ en chock. Huset är huge. Hur stort som helst, 3 våningar och nyrenoverat. Jag klagar inte. Dessutom har de en träveranda och utsikten helt sjuk. Berg, träd, natur och en amazing sjö. Pappa du skulle gillat att bo här. Jag har det bra. Notis nr 2: Att gå in med skorna är absolut okej, det räknar de med att man gör.

Till mellanmål fick vi snack och det var precis som det låter inte så nyttigt. Till middag blev det senare hamburgare och efterrätt på det. Jag kommer bli smällfet.


stolt nu mamma?



eller iaf nöjd? Idag har jag vart ute och sprungit. Det var jobbigt. Luften här uppe är så tunn och det är extremt varmt. Men det gick okej med tanke på den maten jag ätit senaste veckan och att jag inte sprungit på ett tag. Efter löprundan körde jag ett annat styrkepass som coach Z (fotbollscoachen på skolan jag ska gå i) hade gjort och det var inte och leka med hahahahah.

I lördags kom vi hem från våran resa och vi fick gäster till kvällen. 2 av familjen kära mc-vänner kom över och käkade middag. Det var trevligt, man kan säga att jag blev utfrågad massa, en form av förhör hehe. De hette Matt och Candy och självklart talade jag om för henne att jag gillade hennes namn.

Igår kommer jag inte ihåg var vi gjorde... vilket betyder att det vi gjorde inte var så viktigt hehe. Jo, på kvällen var vi bjudna på middag till några vänner på andra sidan sjön där vi bor. Självklart blev det utfrågning igen, jag börjar vänja mig vid det nu när jag möter nya människor. Det var trevligt vi lekte lekar, fick god mat och gjorde "smores" något tydligen väldigt amerikanskt sa de. Man grillar marshmallows över eld som man sedan placerar över en kaka och en chokladbit för att sedan lägga på en kaka på toppen igen. Det var gott man jag föredrog mina utan chokladbiten. Mumsiiiigt. Igår fick jag även ta del av en ny erfarenhet, innan middagen fick alla ta i hand och be till gud som tack för maten. Det var lite småläskigt faktiskt. För övrigt är det mycket som är annorlunda här.

Idag har vi varit i stan eller "in town" som det kallas för de är inte mycket till stad och uträttat liite ärenden. Jag har köpt strumpor och så har jag fått en mobiltelefon. En lur asså med andra ord och det är great för jag har gratis sms så jag har redan messat med lollan jättemycket och de ee kul för å ä och ö finns inte i ordlistan så man får gissa vad det står men det är toppenkul å höra från henne.


Jag nyduschad och med min tele. Jag e glaaad


Grattis mina söta kusiner

...lite i efterskott. Men jag har inte glömt er, jag har bara inte haft möjlighet att skriva och lägga in en söt bild på er förrän nu! Jag saknar er!


Grattis Thilda på 8-årsdagen


Och grattis Oscar på 6-årsdagen

Kramar och pussar från mig

Uppdatering påväg

Hej mina trogna bloggläsare. Är ledsen för dålig (kass) uppdatering. Men sedan jag kom hit har det varit full rulle. Jag har varit på semester med familjen i en vecka och vi har rest runt här i Amerika och sett massa olika saker, hur coolt som helst. Jag har nu varit i 6 stater på 1,5 vecka. New York, Colorado, Arizona, Californien, Nevada och Utah. Jag ska skriva och berätta lite om det nu. Varning för långt inlägg. Efter det tänkte jag försöka skriva lite om hur det var när jag kom hit men jag kanske inte hinner göra det idag för detta kommer ta lite tid.

Förra lördagsmorgonen tidigt, runt 8, lämnade vi Bayfield, Colorado där jag bor. Bilen var fullpackad av väskor, strandsaker, mat, 5 människor samt 2 enormt stor hundar. Hundarna lämnades av på "hunddagis" på vägen. Vi åkte bil hela dagen och åt lunch på vägen, jättekonstigt man fick titta på en typ skärm vad man ville ha och beställde från bilen. Strax efter det rullar det ut en tjej i full inlines utrustning ut från ett hus med våran mat. Okej tänket jag men det var gott och onyttigt. Vi stannade också och tankade flertalet ggr under resan och varje gång gick vi in på macken och fick varsi läsk. Det kändes lite konstigt, hemma går man i stort sett aldrig in på macken när man tankar och här gick man absolut in varje gång och köpte man inget så var det konstigt. Tillbaka till lördagen, någon gång vid 3-4-tiden på eftermiddagen kom vi till Grand Canyon och det var hur ballt som helst och varmt, jag smälter typ här borta.





hur coolt som helst


jag vet att du e avundsjuk pappa


På kvällen tog vi i på hotell i Arizona. Middag: friterad kyckling och mos från ett snabbmatsställe.På söndagmorgnen fortsatte vi våran tripp och kom till Sequoia, national park i Californien med enorma träd. Hur coolt som helst. Träden var sjukt stora här kommer lite bilder. Vi åt på restaurang på dagen, lite nyttigare jag beställde pasta och kyckling fick friterad kyckling, yes this is america men det v ar gott. Vi sov på hotell igen, vi kom fram sent till hotellet, typ mitt i natten. Jag sov i bilen.





Min nya familj


tvillingträd


Stort träd, liten människa

vattenfall



Kolla på min värdbrors som står i trädet så får ni en uppfattnng om hur stort det är



Sent på söndagkvällen kom vi till vårat hotell. Jag slocknade i bilen. (som jag skrev) Utanför hotellet var det lite drama, en polis om grep en kvinna det var coolt, precis som det är på cops på 6:an på teve hemma. På måndagmorgonen åkte vi vidare efter en frukost inehållande äggröra och våfflor på en trevlig restaurang. Vi åkte bil hela dagen och någon gång på eftermiddagen anlände vi till Santa Cruz, kusten på Californien där vi skulle bo på hotell vid vattnet. Vit sandstrand, fint vatten, en pir med massa restauranger och affärer och massor med sälar och simmade runt och knuffade på varandra.





På tisdagen var det mulet på förmiddagen så vi hängde på ett tivoli som låg precis vid stranden på förmiddagen. På eftermiddagen klarnade det upp och vi var på stranden och surfade lite (vågorna va inte så stora) och solade och badade. Kvällen avslutades på en fin restaurang på piren där jag åt fish and chips.

Onsdagen var mulet hela dagen så vi var på tivolit, kollade när folk surfade, spelade sple och kort. När det visade sig att vädert inte skulle bli bättre så bestämde vi oss för att checka ut torsdagmorgon istället för fredag morgon.

På torsdagsmorgonen gav vi oss av tidigt och började resan tillbaka mot Colorado. Dock i långsamt tempo. Vi åkte genom Yosemite som är en annan national park i Californien med fantastiska berg.


fick med en random kille...fotade från bilen


vattenfall






coolt



Vi åkte vidare genom Californien, jag sov en del, men vaknade till när vi åkte genom Oakdale för jag kände igen det! De är nämligen där Carro va förra året så nu har jag sett hennes trakter. Vi kom också genom Arizona och Nevada och stannade till på gränsen mellan dem där Hoover dam låg, extremt fint.


Bilbro över dammen


där har jag vart




där med


Vattennivån har sjunkit pga växthuseffekten tror jag det var...typ


bild från bron

Det var jättefint. Vi fortsatte och åkte genom Nevada och kom genom Las Vegas. Ja jag har varit i LAS VEGAS! vi åkte genom och jag har till och med sett Las Vegasskylten Stolt!!! aja det var så himlans kuligt och fint.


Där man brukar hänga






Vardagsmat


Ska försöka köpa nåt till dig härifrån pappa :)


Dålig bild, men jag spelade inte bort några pengar

På torsdagkvällen åt vi middag bakpå trucken mitt i natten. Där satt lilla jag i skymningen mitt ute i ingenstans och åt en macka i mörkret. I Nevada. I Amerika. Häftigt.

Fredagen spenderader mesta delen i bilen. Vi åkte hemmåt, passerade Utah som inte ville vara sämre än de andra staterna och visade upp vackra berg i nationalparken Zion. Landskapet här är för övrigt helt fantastikt överallt.




vackert





Vi Checkade in på hotell på kvällen och åt pizza till middag. Detta blev för övrigt en riktigt hälsoresa. På lördagsmorgonen reste vi hem och återvände till Colorado vid 2-tiden på eftermiddagen.

Jag har vart med om mycket och sett mycket. Det är jag glad för. Jag har även lärt mig mycket och haft kul. I bilen har vi kollat på flera filmer så nu är jag lite mer allmänbildad och vi har även haft kul i bilen. hehe
jag vet att detta inlägg blrv dåligt jag hade gjort ett bättre men det försvann. jag hatar datorer ibland.


Jag och min syster Kirby


We had a good time



Hoppas ni har det bra där hemma :)
Jag har det iaf bra här

/Lillasyster

Jag ville bara säga att Sanna har sagt att hon inte kommer kunna blogga förns tidigast lördag/söndag på grund av att hon har åkt på semesterresa till Californien med sin amerikanska familj och inte har tillgång till sin dator. Ha tålamod och håll utkik då!

dag 6

Idag har varit sista dagen i New York. Imorrn reser jag. Shit nu fick jag ett av mina hyperryck sådär när man inser att något verkligen kommer hända och man verkligen inte kan sitta still. Imorrn reser jag till min familj, nej imorrn reser jag till min nya familj. Jag får fjärilar i magen och myror i benen när jag tänker på det. Det är läskigt och spännande på samma gång. Man längtar samtidigt som man helst vill spola tillbaka tiden lite grann för att det är skrämmande.

Idag har vi packat och chillat på campus. Vi har övat inför våran "show" som vi också hade senare på eftermiddagen. Vi har också gått igenom flygbiljetter och haft individuella samtal med ledarna. Vi har haft ganska myckt ledig tid idag och det har faktiskt varit skönt för det har verkligen varit fullt upp här.

Jag kan verkligen inte sluta tänka på att jag reser imorn. Kl 10 går flyget mot Denver där jag sedan ska byta och flyga själv sista timmen till Durango. Imorrn flyger också Lolli hit till NY. Förresten är hon nog uppe nu och ska snart säga adjö till Sverige. Om du läser detta så ska du veta att jag tänker på dig nu. Jag vet hur det känns, men det blir bättre! SAKNAR ALLA ER DÄRHEMMA. BIGTIMES

dag 5

Igår hade vi lite sovmorgon innan vi åkte in till Manhattan igen. Vi åt lunch på "planet Hollywood" mitt på Times Square. Det var coolt, jag åt pasta. Därefter fick vi fritid och gick runt och shoppade. Jag köpte en jättefin kjol, en långärmas t-shirt och en skjorta. Efter att vi svettats ihjäl inne på Manhattan gick vi till hamnen där vi fick middag och sedan på kvällen åkte vi båt runt Manhattan. Det var kämpefint. För övrigt har jag lärt mig lite norska. Att raka benen heter shiiiver benen och rakar gräset betyder att man krattar det. Helt obegripligt.


Times Square och alla taxibilar



Bea, du vet hur det är. Så for jag visade mig på gatorna blev jag överfallen av papparazzifotografer...


Jag och Jossan från renarna och älgarnas hemort, Boden


Lunch :)


Bea vad tror du om denna till hösten? eller ska jag satsa på nån med rosa tassels nertill?


Middag vid hamnen. Emma, jag och Amanda


Det spårade ur lite..


Och lite till...


Men vi hade kul (jag och Alice)


Från båten


Frihetsgudinnan


Manhattan och Brooklyn bridge


ja det är vi


NBN New York by Night   hahah



NY dag 4

tjatja bloggen. Idag har vi haft lektion på förmiddagen i US history och US government. Vi hade en jätterolig lärare som kom hit och pratade. Sen fick man också skriva ett litet speech och presentera. Efter lunch åkte vi till stranden, men när vi kom dit så började det spöregna så vi fick ta bussen hem igen. Då var det mass trafik och bussresan hem tog typ 3 timmar!! Vi missade middagen så våra ledare köpte pizza så nu sitter vi 40 pers i ett litet rum omringade av kanske 25 pizzakartonger. Detkänns väldigt amerikanskt.

Den här dagen har känts väldigt ovärd och alla är typ arga för att vi bara har fått vänta på allt hela tiden (orkar inte förklara) men nu har jag precis skypeat med min bästa vän som har gått upp vid 3 mitt i natten för att prata med mig. JAG ÄR GLAD



NY dag 3

woooooooooow, idag är dagen vi alla har väntat på! Idag har vi varit inne på Manhattan. När jag gick där mellan skyskraporna idag insåg jag verkligen hur glad jag är över att jag gör detta. I nästan alla lägen skulle jag hellre välja att strosa runt mellan skyskraporna på 5:th Avenue än att promenera omkring i lilla Stockholm. Stockholm är verkligen litet och har knappt några affärer alls jämfört med New York.

Idag har vi sett central park, times square rockefeller center, Empire state building och massa massa mer. Jag har även varit in i diverse olika affärer såsom Victoria´s Secret, också forever 21, Starbucks och Abercrombie. Givetvis har jag "förstört pengar" så som pappa skulle ha uttryckt det. Jag skulle nog mera sägat att jag har lagt ut en rimlig summa pengar och investerat i välbehövliga (iaf fina) kläder. Nackdelen då, jag som inte skulle handla (risk för övervikt på nästa flygning). Mamma, om jag vore du skule jag blunda och hoppa över de nästkommande raderna. Jag har köpt underkläder och en långärmströja. Egentligen så hade jag nog velat gå lös på ännu fler saker men jag lyckades stoppa mig själv. Så det är inte så stor skada skedd men jag får nog plocka över lite (ganska mycket) i handbagaget. Hur som helst har dagen varit rolig och väldigt varm, 40 grader, typ.








Amanda, jag, Lina, Emma


Times square








NY dag 2

Igår (lördag) hade vi lektioner på förmiddagen. Först pratade vi om hur det är att bo i en värdfamilj och sen om hur det är att gå i High School. tvärtom mena jag förresten, först hifh school sen värdfamilj. Det var iaf lite segt, speciellt när det gassar på och är 35 grader ute, då vill man inte sitta inne. Efter lunch så körde vi amerikansk fotboll. Det var lite svårt att förstå sig på, uppskattar till ungefär en miljon olika regler. På kvällen efter middagen åkte vi kommunalt in till Manhattan vilket tog extremt lång tid men det gjorde inget för vi skulle promenera över Brooklyn bridge.




Jag hade tur och klarade mig precis...


Jag och Amanda från småland (helt överlökade, de va asvarmt)


fint var det

skriver om idag senare. hinner inte nu. plikten kallar..