homecoming

Förra veckan var homecomingveckan, då man firar att skolan börjat igen och att alla kommer tillbaka till skolan och rutinerna. Tror jag. Måndagsmorgonen började i gympasalen med en liten uppvisning och tävlingar mellan årskurserna. Freshmen, sophomores, juniors och seniors. En film visades även om den kommande veckan och tävlingar som skulle pågå samt utklädningsdagar. Sen spelade bandet, skolan har ett band som jättemånga spelar i och det är jättesatsigt med kläder och utstyrsel och hela paketet. Måndagen var tema Retro- vilket innebar att man skulle klä sig i kläder från 70- och 80-talet, dvs mycket färger, nätstrumpbyxor och och platsstövlar mm. Paljettklänningar och glitter och glamour var också så rätt. Eftersom jag inte har några sådanna kläder körde jag på färgglatt med rosa byxor och gul tröja haha, fail. Som jag berättat tidigare har jag tränat powderpuff som är amerikansk fotboll för tjejer och det tränade jag varje dag, fram till torsdagen då the big game var. Hela skolan var också prydd av plakat och korridorerna var uppklädda och roliga.

Tisdagen var senior day, man skulle klä sig som en gammal kärring eller gubbe, det hade vart fett kul att klä ut sig till men temat var svårt. Ganska få var utklädda men en del var riktigt bra men rullstol och knallgrått hår, hehe. Onsdagen var western day och alla var cowboys och kastade lasso runt en tjur på gården under lunchrasten och det spelades musik och hela skolan dansade omkring. Det var skolspirit. Efter skolan tränade jag powderpuff och sedan åkte jag och min värdmamma och hennes syrra och shoppade presenter till Aubry och Kirby som båda fyllde år, jag köpte även smycken och skor till homecoming dansen som veckan avslutas med.

Torsdagen var safari-day och alla kom som nyfikna turister på safari med kikare och solbrillor, hatt mm. Torsdagen var rolig, efter skolan var det förberedelser för kvällen och eftermiddagen. Det var peach-fuzz game vilket är när killarna spelar volleyball, freshmen och seniors möter sophomores och juniors, det samma gäller powder-puff. Powder-puff matchen var på kvällen och det var askuuul fast vi var inte så bra, vi gjorde bara en touch down och ett kickmål men vi vann ialla fall. Jag gjorde alla saker när man skulle skjuta bollen och det blev succé. Jag var bra på att skjuta bollen, haha soccerplayer, speakern said: sign her up for the footballteam hahaha. Efter matchen var det en bonfire på träningsfältet, typ som en majbrasa, det var trevligt. Brandkåren var där och det var full rulle.

Fredagen var spirit day, alla hade lila och gula kläder (skolfärgerna) och vi slutade efter lunch!! Därefter var det ytterliggare en assemble i gymmet som slutet på veckan med film, tävlingar, bandet uppträdde, liksom skolans danslag och alla cheerleaders, skolsånger och de nominerade till homecoming king och queen fick svara på pinsamma frågor inför hela skolan. Powderpuff laget fick även gå upp på sen och säga sina namn så det var häftigt. Efter det var det parad genom mainstreet i Bayfield. Bandet spelade, cheerleadersna kom trippande och freshmen hade sin flotta, sophomorernas sin, och juniorerna och så vi, seniorerna. De nominerade för Homecoming king & queen kom i små bilar körandes runt. Godis kastades ut och det var fest. Efter festligheterna åkte jag och Kirby en sväng till Durango, hon skulle fixa något och jag fick en trevlig pratstund med lollan på telen. Mys. Sedan åkte vi tillbaka till skolan, footballgame och fullt av folk, bandet spelade, cheerleaders, och dansteamet och gud vet vad. Det är häftigt. Är det något man kallar american experience så är det detta. I halvtid utsågs King & queen för homcoming inför hela skolan, de fick stå i mitten av planen, med sina föräldrar och speakern ´presenterade dem allihop och de som vann fick kungakrona och drottningkrona, sånt som i vår värld bara existerar på film. Här är det verklighet.

Lördagen hade vi morgonbrunch och födelsedagsfirande för Kirby och Aubry som båda fyller år här i dagarna. Asgod mat som vanligt, jag blir fetare och fetare, allt här inneh¨ller dessutom så mycket ost. Men det är helt sjukt gott, jag längtar efter mat och onyttigheter och det är inte bra. Kakor, glass, tårtor och presentöppning. Mormor och mammans syster var fortfarande här (åkte hem idag). För övrigt är mormodern fett skön, gammal lady som klär upp sig och är prydd i smycken och betty boop pyjamas. Så ska jag ickså bli. Efter partyt åkte vi till Lacey´s. Där spenderade vi kvällen och sminkade oss och fixade oss inför the homecoming dance, klänningar, klackskor, nagellack och allt det viktiga som krävs. Sedan kom några flera över och vi hade middag och sedan åkte vi gemensamt till dansen där vi dansade och festade loss hela natten. Sedan sov vi hos Lacey och det var anleningen till att jag inte kunde skypea i söndags, sorry alla. Lacey´s pappa gjorde pannkakor till oss till frukost så himlans gott och sen drog vi på bio och såg abduction, asbra film och Mchael Nyqvist var med i den och hade en av huvudrollerna!!! En svenk jag skröt på som tusan och berättade för alla hahha. Ganska schysst vecka. Hoppas ni har det bra i Svearike på andra sidan atlanten.


powderpuff






jag är nummer 66




Bonfire


prydd korridor (mycket var nedtaget när biden togs)


Hugh, paul, någon, jag AJ, någon, effie


mer människor


assemble i gymmet


Jag & Lacey


here comes the parade


the band


Homecoming royalties


freshmens flotta


juniors flotte




Bayfield high school, go wolverines


seniors

senior say game over


Homecoming dance


mig, kirby, lacey


Jag å Lacey


Jag och Hugh. PARTY

kul vecka, vet inte varför jag blev så ful på alla bilder dock, min vanliga tur. Fick även brev fråb mormor med en tidning för några veckor sedan och ett brev från Thilda. Tack så mycket! Det kom fram för läne sen men tror jag har glömt skriva och tacka för det! puss till er därhemma, vi höres. (Hoppas det är kallt och höstigt, jag svettas ihjäl fortfarande). Det sista var ett skoj...eller?

berta på linjen får ta sig i kragen tror jag

ja, jag ska försöka blogga mycket bättre denna vecka. Den senaste veckan har varit extremt rolig, speciell och annorlunda. Det har varit Homecoming vecka, vilket är något stort här, med utklädningsdagar varje dag, parader, assembler, uppträdanden, powder-puff, peach-fuzz, footballgame och en stor dans som alla är jätteuppklädda till. Jag ska redogöra för detta bättre i ett längre inägg med bilder och beskrivningar imorgon, tänkte jag.

Livet här borta är hur som helst bra. Vädret är fortfarande varmt, det r shorts och linne eller tshirt till skolan som gäller. på kvällarna är det dock inte varmt. Hösten börjar väl närma sig.. Hur som helst har allting här borta blivit vardag. Jag noterar inte längre konstiga saker som jag gjorde när jag först kom hit och jag kommer på mig själv med att inte notera dem, alltså , det jag försöker sga är att jag är hemma här nu. Klockan ringer 6 varje morgon. (ingen sovmorgon för mig inte, men man ska ju gå upp med ljuset) usch nu låter jag som pappa. Hemskt. Nej men klockan ringer och jag ligger kvar i sängen. Sedan blir det bråttom med frukos och kläder och allt vad morgonstress innebär. Den stressen fins ju hemme också. Hur många av veckans 5 dagar får jag springa till tunnelbanan och komma in genom dörrarna med andan i halsen helt genomsvettig och alla blickar på mig? Jo det är väl sisådär 5 dagar av 5 möjliga. Varje morgon lämnar vi hemmet 7.10 vi tar oftast bilen in till skolan och anländer ca 7.30 (om vi kommer iväg i tid vilket inte är varje dag) klockan ringer sedan 7.55 och då ska jag befinna mig på min plats i Mr.Martins klassrum redo för american government. 7.55 och jag håller på att somna - smile your government is watching, inget sovandes här inte. Mr.Martin babblar på och jag snappar upp en del av det mest befintliga, tror jag? jag kanske har missat mycket? jag vet ju inte vad jag har missat. 9.27 ringer klockan igen och det är morningbreak. 9.42 var det dags igen, klockan ringer och Mrs.Webbe börjar engelska lektionen. Mrs.Webbe är otroligt skön. ¨Hon är strikt och strukturerad men väldigt oorganiserad så lektionerna är ganska fria och vi gör lite vad som ploppar upp i hennes huvud för dagen. Förövrigt är halva hennes hår blondt och andra halvan brunt/svart. Hon e en snäll form av Cruella De Vil i dalmatinerfilmerna. Jag tror hon vill bli kallad the black-and-white-woman. 11.12 favorit i repris, klockan ringer lunch. PARTY!!! Cafetrerian bjuder på diverse nyttigheter, pizza, hamburgare, chicken nuggets, chips, kakor, gud vet vad. En riktig hälsores detta. Att ställa mig på vågen vågar jag inte ens tänka på. Jag väger mig typ varje dag haha, ångest men det tänker jag inte bjuda på här. Efter lunch i det gröna har jag exercise science, beroende på vilken dag det är springer vi milen (1.6km), är i viktrummet, gymmet heter det på svenska,tar lite tid ibland, eller leker lekar eller yoga. Sist på dagen har jag trigonometri. En mycket intressant klass och jag jobbar hårt med att förstå matten. Det är svårt. Ms.Guy är bra men så himla snabb. Om man blinkar missar man nåt viktigt på tavlan. Hektiskt. 3.25 är dagens höjdpunkt. klockan ringer för sista gången och jag är fri för dagen.

Denna veecka har jag varit lite småförkyld förresten. Hostat som en gammal ringrostig volvo v70:a. haha nej men så illa var det inte, bara lite rostig i rören. imorgon är det den 26 september. 6 månader sedan det var den 26 mars.


kände att jag ville bjuda på en hemsk bild på mig och min barndomskollerga. De e så mycket du och jag i bilden. Som det ser ut just nu kommer hon förresten över till mig i jul/nyår och sedan blir det Hawaii i februari. För livet leker

ingen tid för att blogga alls

ska försöka redogöra för senaste veckan.. så mycket att öra och så lite tid. Jag e ledsen. Förra fredagen efter skolan hängde jag med några till ett college här i närheten och kollade på fotboll, man kan ju lätt säga att jag blev lite småsugen på att gå på college här hehe, på kvällen var det som vanligt footballgame som vi kollade på och sedan åkte vi med hela fotbollslaget och åt middag mitt i natten? vet inte varför det lev så.. på lördagen gjorde vi ingenting förutom att det var överraskningsfest för en tjej i fotbollslaget på kvällen så vi var där och partajade lite. I söndags städade vi och jag drog nitlotten och fick damma alla ljuskronor. tack för det. inte nog med att det här huset har stora ljuskronor, det är typ 10 i vRJE RUM! i fredags hade jag även lunch med nån handledare här, jag fick pizza.. lunchen här e så healthy, det är pizza som alternativ i cafeterian varje dag.

denna vecka har vrit stressig, vi har mycket olika test i skolan, jag fick betyg D på en grj i engelska inte bra, trig är svårt och jag tror jag gjorde dåligt på båda government testen denna vecka. Men exakt vad som står i den amerikanska konstitutionen part1, amendment 5, section 8 villl inte fastna i min hjärna. Dessutom hade jag test på alla gudar i grekisk mytologi vad de står för, symboler och trams. Okej att det är viktigt att känna till historien men jag bryr mig inte ett piss om vilken gud som var arg på vilken pga att den bråkade med en annan gud om en häst och förvandlade nåns hår till ormar, och vem som har eld som symbol också vidare. trams. slöseri med tid.

efter skolan denna vecka har jag spelat powder-puff. amerikansk fotboll för tjejer, jag såg fram emot att tacklas men tror nin man får det, nej? bara för att det är tjejer. det är tragiskt. men det är kul att spela och träna, fast jag aldrig har spelat förut är jag ganska bra. Tack pappa för sportgenerna. Jag har positionen reciever vilket betyder att jag springer och så ska en kasta bollen till mig och så ska jag springa och göra touch down, jag är snabb tycker folk här. men det är nog mer folk här som är långsamma skulle jag säga. i försvar är jag safety längst bak som sista utpost och om någon springer förbi hela vårt lag ska jag räda laget och tackla ner (nudda) den. typ. kan inte koncentrera mig på att förklara bra. Jag vet att ni inte fattar, men jag fattar inte så mycket själv heller. hehe

efter träningarna efter skolan har jag hängt med kompisar, studerat mm. killarnas fotbollslag vill även att jag ska bli deras manager, det skulle vara kul men jag har inte tid att vara på varje träning och match för att titta på och ställa ut koner? jag vill spela i så fall. Igår kom min värdmammas mamma hit till oss och idag kommer en av hennes systrar. Mamman e gammal såklart men fett skön! hon hade med sig godis till alla barn. jag gillar henne skarpt. nu ska vi kolla på teve. Texas tech football. vi ska ju till texas och kolla på dem på riktigt sen. fooball-ligan här är typ som allsvenskan hemma. skillnaden är amerikansk fotboll och vanlig riktig fotboll-den sanna sporten.


Jag funderar på att göra en liten resa här, kanske en tripp till Hawaii i februari eller mars. Dessutom har min familj bjudit över min kära vän och kollega lollan över jul och nyår så det vore ju kul om hon kunde pallra sig hit, flygbiljetter bara.. det blir väl nån lusing..pappa? Nu ska man inte dra förhastade slutsatser men min familj planerar en florida resa och miami beach 1 vecka över springbreak i mars, jag klagar inte. Om 1,5 månad är jag i New Jersey/NY igen för en vecka. Familyholiday. om mindre än en månad ska vi till texas 2ggr och kolla på american football. Jag ska även ta körkort här, när jag kommer hem ändras det till ett svenskt körkort och det blir mycket billigare på så sätt.  Jag har det bra. Jag lever the american dream.


bloggtorka

Jag börjar komma in i vardagen här borta och det här med att blogga glöms bort lite, samtidigt som dagarna ser likadana ut med tidig uppstigning och skola. Helgerna är veckans höjdpunkt.
 
I fredags var det fotballgame igen (skrev jag om det??) tror jag gjorde det hehe. I lördags kollade vi på killarnas soccergame i skolan, de är helt okej bra, jag skulle platsa förmodligen. Därefter åkte vi över till Lacey för hon och jag skulle jobba på vårt engelska projekt vilket vi inte gjorde mycket... vi kollade på däremot på 2 filmer och vräkte i oss chips och popcorn (ångest). Vi red också hahah, ja jag red på en häst, utan hjälm (?) det finns typ inte hjälmar här, i stort sätt ingen använder det iaf, inte när de åker motorcykel heller. Hur som helst hängde vi hos Lacey och klockan blev mycket, vilket bidrog till att vi sov kvar. Jag sov i soffan, Lacey i andra soffan och Kirby på två saccosäckar på golvet. På moronen fick vi pannkakor till frukost (ja amerikanska såklart) och jag fick frågan " vill du ha sirap eller gele på?" heheh tänkte jag och svarade att jag inte visste samtidigt som jag höll masken för att inte börja skratta. Jag fick två pannkakor med sirap på. Helt okej. Gott faktiskt. Fast pappas är bättre. Därefter åkte vi hemmåt. Söndagen spenderades här hemma och jag minns inte riktigt vad vi gjorde.

Måndagen var en ledig dag härborta, man tackar ja. Sovmorgon, plugg och jag och K skjutsade Aubry till footballpractice och sedan hade vi inget att göra så vi åkte till FamilyDollar och köpte godis, chips och glass. Party. Sedan låg vi på gräset och smaskade i oss dessa onyttigheter och det var inte lite. Tre glassar var, en påse chips och på det hade vi tre godispåsar var. (ja, 3 var). Det var awesome ända tills jag fick ont i magen, då blev det mindre kul och sedan blev det inte alls kul men vi ska inte gå in på detaljer. Det var en mycket trevlig måndag. Dessutom blev jag frågad till homecoming, så yes nu har jag nån att gå med! Kul för mig som slipper gå själv!

Tisdagen bjöd på diverse höjdpunkter trots skola. Jag menar att klockan ringer 6 varje morgon är ju en upplevelse i sig, om man kommer ur sängen i tid, vilket jag inte gör utan får stressa eftersom jag inte kommer upp ur sängen förrän 6.35 som tidigast. Fick tillbaka det andra government-testet 19/21 mycket bra gjort av mig tänkte jag när i stort sett hela klassen måste göra en retake på det eftersom det inte klarade det? jag hade väl tur som vanligt? English next och det var mindre kul. jaja dagen flöt på och fotboll efter skolan. Visst är det kul och vara stjärna men come on, det skulle vara kul att få nån passning tillbaka nån gång.. ska eventuellt börja spela med killarna :)

Idag var det onsdag, jag skulle hålla en presentation om guden Athena på engelskan, men jag hann inte, tack gud för det eftersom jag inte alls var förberedd hehe så det blir imorn istället. Tack för det. På trig hade vi test, jag tycker det är svårt så testet var lite svårt men om man jämför matteproven här med matteproven hemma så är det 25000 ggr svårare hemma. Det är så mycket lättare att få A i betyg här än ett MVG hemma. Och vad som också är sjukt är att om man klär upp sig när vi har test så får man extra poäng!!! kyss mitt arsle, det är ju sjukt men jag hade kjol och fick mina poäng. Sedan var eftermiddagen lite jobbig av diverse själ innan vi åkte till Durango och shoppade lite. D¨å blev jag på bra humör igen, dessutom en Ben & Jerrys glass. mm det gjorde susen. Nu har jag inte mer tid, ha det bra alla i sweden jag saknar er

random

lalalalallalaa
jag har inte tid med detta för jag har en miljard läxor hihihihihi
but i dont care (?)

jag har precis skrivit klart en 2.5 sidor lång essay about morals... det tog mig lååång tid
nu ska jag äta snart och studera government och trig och engelska. jag har test imorrron.
PS lollan jag vinkar mannen, jag vinkar

konstigt inlägg jag vet, jag e störd, och glaaad

egoboost

oh yeeeaah. Rubriken talar för sig själv. Jag har haft en bra dag. (förutom att jag drunkar i homework, men det är en annan story). Känner redan nu att detta inläg kommer att bli helt ostrukturerat men eftersom jag inte är i skolan så tänker jag inte bry mig det minsta utan bara skriva av mig lite. Förövrigt, frågor.. Jag delar rum med min värdsyrra, Kirby. Och till pappa: det är 4miles till våran brevlåda. I mil är 1.6 kilometer. Matten får du räkna själv.

Jag har fått vänner här nu, och att höra OOH SANNA I LOVE YOU det första jag gör när jag kommer in genom skolentrén gör i alla fall mig på bra humör. Sedan fortsätter dagen och alla jag träffar säger, sanna you are so cool och i love your clothes and you are an amazing soccerplayer. Idag när ja satt och studerade kom det fram två killar till mig och säger, your eyes are amazing! Jaha tack ni är också gulliga tänkte jag och sedan babblade de på om allting. Dessutom får jag höra hela tiden att jag är så himla "hot" (snygg) och Kirby säger till mig ibland att hennes kompisar kommer fram till henne och säger: Kirby your foreign is so freaking hoooooot, och hon svarar: Yes I know. Hahahahha det finns hur många stories om detta som helst men har ingen vidare lust att dra dem här. Egentligen inte skriva detta heller, men det är ju lite småkul. HEHE (jättekul tycker jag). Nej men eftersom skolan är ganska liten så vet typ alla vem jag är.

Idag fick jag också post av min familj i sweden!!! fats jag tror det mest var från min kära mor men det var ju kul att lina och pappa fick vara med på ett hörn. Mamma du är bääst, jag fick en charm (berlock till mitt sabo-armband) i brevet ocksååå, en väska som jag ville ha!!! jag är glad, älskar dig mamma!! Mitt armband innehåller nu 17 berlocker + 1 till som är lite trasig jag jobbar på att fixa den.

skolan här flyter på nu, men jag drunknar i läxor. Idag hade jag test i government, pluggade på som tusan men det var svårt ändå... så that sucks men jag e glad ändå. BTW gissa vem som fick 10/10 på spelling förra veckan och 13/13 på vocabulary?? JAG!! Imorn har jag ett test i english och jag hade ett mattetest i måndags. På fredag har jag ett till test i government, en essay i english (dags att börja med den nu sanna)(jo,tack jag vet), spelling och vacabulary test igen och matteläxa har jag varje dag. Livet här suger när jag tänker på det. hehehe

Igår hade vi även fotbollsträning här borta med skolan. Hehe det var kuligt men inte riktigt på den nivån jag är van att spela. Lite långsammare, segare och sämre. Jag var en utav de bättre. (tolka hur ni vill). Efter träningen igår åt jag också subway med några vänner wihoo! Idag sprang jag 1 mil på exercise science, dvs 1.6km. det tog mig 7 min och 30 sek vilket motsvarar betyget A här. (det är bäst). Min kondis är inte så dålig trots allt. Glöm inte att elevation här är typ 2000m och jag är van vid sjölevel. Luften är mycket tunnare.

Ja som jag sa, detta inlägg är verkligen ett tecken på att jag är glad just nu och det är ett väldigt själviskt inlägg, jag ´vet och jag vill inte vara självisk men om 70 år när jag sitter på ålderdomshemmet och ruttnar bort (eller om jag tävlar i rullstolsrace i korridorenra) vill jag kunna läsa och dra mina historier från de unga åren. Haha, det jag försöker säga är att jag behöver det här nu för det har varit jobbigt ett tag.


glad jaaa e nu va


lycklig

Btw så flyger lollan till LA imorn. Henne är det inte heller synd om. men det betyder att hon flyger över mig!!!! vinka vännen vinka! Jag har klockan på ringning så jag kan vinka också klockan tre på natten... (eller inte)

RSS 2.0