somnade till lite, men här är till er

det här med att blogga är inte riktigt min grej. Är inte kul och ta bara upp tid, men tror ändå att bloggen kommer vara ett bra sätt att se tillbaka på mitt år. Har inte bloggat påöver 15 dagar. Snabb rep kommer här:

Onsdag 2 veckor sedan: Vi hade match, första slutspelsmatchen, vinna eller försvinna och slog Buena vista med 2-1. Det var en helt otrolig match, en sån där riktig match när det står och väger och varenda bolltouch är avgörande och livsviktig. Skön vinst som sagt. Onsdagenvar också min sista skoldag! SOMMARLOV.

På torsdagen var jag hemma och sedan tränade jag fotboll. På kvällen var det senior camp out och lite partyparty låååångt ut i skogen så inga poliser kunde hitta oss. På fredagmorgon var man någorlunda trött, men det var bara att bege sig upp för graduaionpractice och så fort et var över åkte vi buss upp till denver. Fotbollslaget, på lördagen skulle vi spela åttondelsfinal mot ColoradoAcademy, en skol med ihopplockade spelare vilket inte är riktigt rättvist då vi i lilla bayfield med 400 elever inte kan "köpa in våra spelare". Det förklarar i alla fall varför vi förlorade, även om vi var nära. 1-0, och vi kunde faktiskt ha vunnit. Colorado Academy gick sedan hela vägen till final vilket kändes lite surt för vi kunde ha kommit så långt. På fredagen träffade jag även mamma, pappa, lina, mormor och morfar som flugit in till denver på morgonen. Mycket trevligt återseende. Efter matchen på lördagen bilade vi tillbaka till bayfield men stop för shopping på ikea. Ikea här ser exakt likadant ut som ikea hemma och de säljer svensk mat. lax<3.

På söndagen tog jag graduation, gradutionkläder på, tals hölls i massor, alla seniors fick gå upp på scen en och en och ta emot diplom samt blommor. Fotografering i massor och sedan blev det midda på restaurang. Den kommande veckan måndag, tisdag, onsdag, torsdag och fredag umgicks jag med min kära familj här och vi var i durango, shoppade, åkte det "famous" train till en liten stad uppe i bergen mm. Det var kul och de lämnade på fredgen och bilade tillbaka till denver.

Vi hade soccer awards en kväll där vi fik pris. Fick pris för A-lagsspelare, bra betyg samtidigt som bra sport, fick två svartvita bilder på mig i ramar, fick award "silver boot" för mest assist under säsongen och blev även utnämnd som MVP, och fick också pris för en utav de elva bästa spelarna i vår liga. Fick också sport utnämnelse och stjärnor för att jag var kapten och allt var det var. Efter det blev det några jobbiga minuter med farväl till vänner och fotbollslag, ett farväl som kommer vara för lång tid framöver och för en del knske föralltid.

I dagarna lämnade vi också huset härhemma för att göra en liten roadtrip i colorado. Rest runt i colorado och sett massa små kända orter och stäedr, bott på hotell och ätit på restaurang varje dag. Aspen är förövrigt världens mysigaste stad, I am in love.

idag är det torsda och min näst sista dag här. I morn är det fredag och på lördag, efter 303 dagar lämnar jag USA för att på söndag det 27 maj återigen landa på stockholm arlanda airport och stega på svensk mark. Eftersom det är mina sista dagar här nu så får jag bestämma. Idag har vi ätit lunch på min favoritresturang och efteråt åt vi glass på världens bästa glassbar, och ni vet america, här får man jätteportioner, har jätteont i magen just nu, kommer förmodligen at expoldera snart. Måste frsöka springa ikväll eller gå på toaletten i alla fall och jag lyckas förflytta mig dit. Jag har ej bestämt vad morgondagen kommer bjuda på än. Måste också ta tag i lite praktiska saker så som att tvätta kläder, packa. skriva ut flygbiljetter mm. Det känns lite konstigt, jag vill inte hem, men jag längtar efter släkten och det känns att sommaren är här

det går bra nu

Imorn är min sista skoldag!!!!!!!!!! FATTA!!!!!! Jag har sommarlov snart!!! SOMMARLOV! Det som man längtar efter så mycket och tanken på det som gör att man överlever augusti och september.

I lördags åkte jag och kirby till durango och shoppade och köpte glass. Blev några lyckade investeringar där, dessuto på rea. Vilken bargainshopper, fyndare jag är. På söndagen skypade jag och sedan åkte jag på träff med alla utbytesstudenter. Det var inte jättekul men det var ändå kul, och 25 000ggr bättre än att storstäda hela huset eftersom vi får gäster till helgen!! mamma, pappa, lilla lina, mormor och morfar kommer ju. Kalas!

I måndags regnade det och var bara 15 grader ute, kallt. Vi tränade dock utomhus. På måndagen gav jag också mitt final speech. Mitt sista tal här i speechklassen i USA. Var lite sorgligt. Höll i alla fall föredrag om Olympiska spelen och det är ju väldigt intressant och roligt jag gillar ju sport. Totalt har jag nu gett 20 speech och är klar. Men inte bara det, jag har också högst average betyg i klassen och lika så i spanska så på torsdag kväll när det är award ceremony så kommer jag få ta emo två awards.

Idag tissdag tog jag min final i spanska och i arts så nu har jag tagit alla finals, alla prov och test och imorn är sisa dagen i skolan. Men eftersom jag redan tagit alla test behöver jag inte gå! mEN jag ska gå ändå pch hänga med alla polare. Idag fick vi också våra yearbooks och jag jobbar på att få alla mina vänner att signera dem. Imorn onsdag har vi första fotbollsmatchen i play-offs och det är hemmamatch. Bayfield har aldrig förut varit host för en play-off match så redan där har vi skrivit historia. Efter matchen blir det BBQ grillning och fest. Vi är rankade #9 i colorado och de vi möter är rankade #26 så förhoppningsvis kommer vi vinna.
Detta var allt för uppdatering jag hade för tillfället. Hare fint va

Fredagen den fjärde maj

Sommaren kommer mera och mera här borta, har varit över 20grader nu två veckor i följd och det ska fortsätta så. Jag klagar inte. Det är ju bara runt 10 grader i Stockholm och snöstorm i Dalarna.

I onsdags var det senior legacy day, vi hade inga lektioner utan jobade istället utanför skolan och byggde en liten altan och lämnade ett minne av våran senior class. Vi eller alla sportiga fick lämna märken i omklädningsrummen, vi fick göra våra hand- och fotavtryck på väggen så att de kan minnas oss för alltid. Vi fick skriva våra namn brevid och en liten quote eller motto som låter bra. Ska fota det och lägga ut bild.

I onsdags spelade vi match mo center, jag spelade inte så mycket med tanke på att min näsa inte är i normlt skick. Men det gjorde inget för vi visste redan att vi skulle vinna med 10-0 och mercy rule dem. Även om jag bara spelade 15 minuter så blev det ändå mål och assist haha. Detta var också sista ligamatchen för säsongen så alla seniors avtackades, blev uppropade en och en och speakern pratade om en i fem minuter. Vi fick seniorbanderoller att bära samt blommor och tackades av.

Idag fredag var jag bara i skolan hakva dagen, skönt. Fast ändå inte, hade fina test i biologi som var pissvårt vet inte om jag får godkänt på det asså. Men men. 3 till skoldagar nästa vecka sen har jag sommarlov!!! OMG!! Efter lunch åkte jag till doktorn och röntgade näsan och fejset. Röntgen såg okej ut men allt måste självläka. De säger dock att jag har en concussion och avråder mig från att spela men jag tvekar på det, jag hade ju inte ens huvudvärk eller var vimsig efter smällen och jag gick ju in och spelade i matchen igen 5 minuter efteråt nät vi fått stopp på blödningen.

Tänkte också nämna att jag vann första pris i Artshowen mellan typ 10 skolor och 200 hundra bidrag för en textilmålning jag målat. Så alla som säger att jag inte är kreativ, släng er i väggen.

Idag är det också 4 maj och min morfars födelsedag. Grattis till honom!

FYI

For youtube information: jag har brutit näsan

näsblod

Lite uppdatering. Har inget minne av vad vi gjort så tänkte bara säga att vi åkte på roadtrip senaste helgen till Telluride/Ridgeway med fotbollen och bodde på hotell. Blev 1-1 mot telluride och vi van mot ridgeway med 3-0. Mål och assist blev det där.

Idag spelade vi match mot Pagosa och vann med 4-1 och mål och assist blev det även där. Varmt börjar det bli här har varit över 20 hela senaste veckan och ser ut som att det tänker hålla i sig. Är dock lite blåsigt så blir lite kyligt emellanåt om solen är i moln. Om solen är framme brinner man upp. När solen är i moln är det förövrigt toppen fotbollsväder.

Kan ju passa på att berätta om en incident som hände inder matchen idag. Orädd som jag är på planer så tog jag en litem flygtur, gick upp i nickduell såhoppar högre och över tjejen framför mig. Vinner självklart nickduellen, träffar bollen men på nerväg dunkar jag mitt huvud i hennes huvud. Min kära näsa fick sig en omgång och jag är rädd att den aldrig återfår sitt ursprungliga jag. Blod forsade från 2 av 2 möjliga näsborrar samt även från ovanpå näsan där skinnet spruckit. Så nu sitter jag här i sängen, men röd,krokig, svullen och ihoptejpad näsa. Minns när vi mötte djurgården för ett par år sedan och jag nickade in bollen med näsan, en annan höjdpunkt i karriären. Varför händer detta alltid mig? Tur att inte lollan ä här, hon skulle reat mig och garva ihjäl sig, jaja, bara bita ihop och komma igen, dags för alvedonpåfyllning...

1 Maj

och jag hann inte i tid. Min trogne vän och följeslagare fyllde år häromdagen och måste ägna henne ett par rader. Än sån fin vän som min Louise är inte direkt något som växer på träd så henne tänker jag vara rädd om. Med Louise har jag alla mina bästa minnen och vi har gått igenom mycket smått och gott tillsammans. Höjdpunkter är trots allt att bara ligga på hennes soffa och kolla på topmodel medans hon äter mikromat och jag godis, eller kvällspromenader i sommarnatten på skogskyrkogården, monopolkvällar på jullovet, och bara flams och gapskratt. Bara genom att titta på henne kan jag börja asgrava.

19 Barre är inte att leka med, inom kort haltar vi som pensionärer fram över gröna golfbanor, förmodligen lika luspanka som vi är nu, det där målet med att bli rik vet jag inte om någon av oss kommer uppnå. (Får försöka gifta bort dig med nån rik snubbe så jag får en säker inkomstkälla). Hur som helst lär vi skämma ut oss som vanligt. Snart sitter vi i rullstol med solkeps på huvudet brevid boulebanan, för att sedan 20 år senare ha rullstolsrejs i korridorerna på ålderdomshemmet liljekonvaljen i enskede gård. Tiden går fort, tur att att vi har så många kvar med varandra och jag vill ha dig i mitt liv varje dag. Kan ej bärga mig till vi ses. Du är min bästa vän Lollan, avespunken, idjut, berta, siv, leffe, LOIIIISE, som du sagt, kärt barn har många namn.


13 år


14 år


15 år


16 år


17 år


18 år... tro det eller ej

Lagon flamsiga bilder... har ännu ingen från när vi är 19 år ??

Tänkte att jag kanske skulle ha en fin bild oxå. Men vi bjuder på oss själva tant bärta och jag
/// Tant Berit på 133:an


RSS 2.0