NY dag 1

Jag delar rum med 2 tjejer från norge och 1 tjej från Holland. Jag tror de tycker jag är lite knäpp. Jag håller nämligen på att snacka med dem på norska hela tiden och de bara skrattar åt mig och säger dumma svensk. Men då säger jag bara tusen tack och att jag känner en jänta och gnutte från norge, i Bergen. Jag frågade de också om Petter Nortaug (stavning?) och sa buuuu efteråt. Det var inte så populärt.

Idag var första dagen här i NY, vi bor på St John´s University strax utanför Manhattan. Här finns gott om mat att äta. Vill man äta pizza till frukost, lunch och middag och dricka läsk till samtliga måltider så går det bra. Men jag håller mig till det nyttigare varianterna. Man kan också få glass till efterrätt som kan avnjutas samtidigt som man tittar på något bra teve-program på någon av matsalens teveapparater.

Idag hade vi iaf ett välkomstmöte, promenad runt campus, därefter lektioner där syftet var att lära känna varandra så vi gjorde lite intervjuer och research och presenterade. Därefter spelade vi softball. Sedan har vi ätit, övat i våra grupper på en show vi ska hitta på och nu har vi precis haft en "music quiz". Vi är kämpeupptagna hele hele tin så att säga. Nu funderar jag på att hoppa i säng eftersom jag är sjukt trött, har insett att jag lider lite smått av jet-lag eftersom jag vaknade vid halv 6 imorse och höll på att somna vid middagsbordet runt sisådär halv 7. ska försöka ta lite bilder imorn och fixa .. om jag orkar (teknik) -.-

I am in miami biatch

Inte helt sant. Men jag är i NY. New York är en galen stad och nu är jag här och gör gatorna osäkra. Inte heller helt sant. I torsdags gick jag iaf upp vid tretiden (ja, på natten) och åkte till arlanda. Där vinkade jag av min familj och min absolut bästa väninna, förmodligen den skönaste personen jag vet (näst efter mig). Vi (en grupp utbytesstudenter) flög från sthlm via London där vi mötte upp övriga utbytesstudenter från Norge, Danmark, Finland, Österrike, Tyskland och Switzerland (betydligt enklare att stava på engelska) och sedan vidare till New York. Eftersom jag inte sovit på hela natten sov jag större delar av flygresan vilket var skönt men trots det var jag sjukt trött när vi kom fram. Men de e ju andra tider här också......

The point of no return

Om hej då eller hejdå är ett ord eller två ord är något jag inte är helt säker på. (inte för att jag för den delen bryr mig så mycket heller men ändå) Isärskrivning?. Jag tycker att man för göra hur som helst och nu valde jag att skriva det som två ord. Hur som helst är hej då två stycken väldigt känsloladdade ord. Att säga hej då till min familj, släkt och bästa vänner var nog det jobbigaste jag någonsin gjort. Btw måste jag sett förjäklig ut på resan hit (till NY där jag nu för övrigt är). Helt uppsvullen och röd i ögonen. Tur att jag inte hade någon spegel.


Min finaste bästaste vän


Världens finaste syster. (Jag vet att jag bländar kameran men kom igen hon har ju precis vart i Malaga 1 hel vecka)


Hej då Sverige. Hej Usa. Hej NY. Hej mitt nya liv.

Packad? Ja, som alltid

Inlägget skulle ha kommit upp i Sverige (ja jag vet att jag är extremt seg)



Rubriken talar för sig själv. Nu är jag packad igen. Ta mig inte direkt på orden för då skulle det framstå som en lögn. Aja whatever hur som helst har jag nu packat ner mitt liv i en resväska som väger 23 kilo. Ja du hörde rätt, mitt liv finns nu nerpackat i en väska på 23 kilo. Något jag tycker är tragiskt är att man inte får ha med sig mera packning än så när man är borta 10 månader. 23 kilo är liksom en semesterresa på 2 veckor, eller för mig kanske en helg på landet, men då är jag kanske lite extrem. Men kom igen man måste ju ha lite utbud. Jag tror killarna också tycker att 23 kilo är lite. De kanske inte har med sig lika mycket kläder men de har ju andra saker de inte klarar sig utan typ proteinpulver och piller som är bra för musklerna (eller i alla fall en del killar) hehe.


Skaldjur, fint ska det va

Detta inlägg skulle egentligen ha pubicerats för några dagar sen (ja, jag vet att jag är lite seg)

Hur som helst, för några dagar sedan hade jag lite avskedsmiddag och kräftis med min kära vänner och min släkt. Det var jättejättemysigt. Issa var med oxå men hitt ingen bid nu. Och mormor och morfar dagen efter.






mys



mina bästa











Hej och välkommen till min extremt flashiga blogg

hej och välkommen. du har just surfat in på vad som kommer att bli min, sanna pentons blogg för de närmaste 10 månaderna.Tänka sig att jag som är en så extremt teknisk person som jag (läs:lina) har skaffat en blogg helt själv. Det är helt klart över min tekniska förmåga så om saningen ska fram är det inte jag utan min lillasyster som ligger bakom det. Det här med blogg är väl inte riktigt min grej, men eftersom min släkt och mina vänner vill att jag ska ha en blogg (läs: mamma) så gick jag med på det. Jag kan iochförsig försrå att de vill veta hur jag har det på min illa tripp i amerika så de kommer förmodligen liksom hänga här. typ.
Adois amigas



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0