Mellandagsfest

nja, ingen stressig mellandagsrea i år och det får man ju tacka för. Jag hade en superbra jul och fick massa med paket. På morgonen den 25 hade vi julklappsöppning i vardagsrummet och alla fick massa fina saker. Jag fick massa kläder från Sverige, en plånbok, berlocker till mitt Thomas Sabo armband, mer smycken och prylar. Fick även ett paket från Majsan igår på posten, Tack! Tack till alla i Sverige, mamma, pappa, Lina, Mormor, Morfar, Morbror Mats (aik-klistermärkerna vet jag inte vad jag ska göra med menmen restan var perfa), Linda, Thilda och Oscar. Från familjen här fick jag en långärmströja från Harley Davidson affären och en tjockträja också därifrån, jag är en harleychick nu haha. Jag fick också en gympapåse och en filt med skolans logga och mitt namn. Av mina syskon här fick jag blåa converse. Fick också lite paket skickade från släkt här borta med presentkort på itunes och nån prylhemsida, samt halsduk, mössa, vantar och lite smycken. Jag är så nöjd, tack allihopa. Efter vår lilla julklappsöppning gjorde vi julbrunch och frossade i massor med typisk amerikansk mat med bröd med korv i, äggsmetröra med korv i, runda pannkakor fyllda med granatäpplen typ, och såser och så. Efterrätt blev det bananpudding, mycket gott och jag var helt fullpackad. Efter denna trevliga brunch hade vi dishduty men efter det gick vi ut och åkte släde nerför våran driveway. Vi knöt rep från slädarna till lilla rangern (terrängbilen) (förövrigt 1/3 bilar vi äger här hehe) och de drog oss upp och ner, det var jättekul förutom att det blev kallt efter ett tag för man fick snö överallt haha!!

Dagen efter juldagen åkte vi snoeboard på skidresoren, man kan ju säga att skidåkningen är betydligt bättre här än i Sverige. Det är minst lika bra som Åre ocg du är resorten här inte alls känd i Colorado. Fatta hur bra Aspen och Vail är då liksom!!!! Funderar på en resa dit nån gång, när jag blivit rik och fått pengar. Pappa betalar kommer ju inte funka hela livet. Jaja när vi på kvällen kom tillbaka från skidåkningen (jag åkte bräda) så hade vi julmiddag. Det inkluderade crossianter, SVENSKA KÖTTBULLAR (made by me), en fet kalkon, makorner begravde i ost dvs mac & cheese, majspudding, ostgrejsimojs, dressing som var nån köttröra med bönor och nötter och det såg läskigt ut. Till efterätt blev det pumpkin cheesecake, strawberry cake, äppelpaj, bananpudding eller nån annan strawberry dessert. Det var bara välja och vraka och herre hur mycket jag åt. Men mengott var det. Igår den 27:e var jag helt utslagen av all mat och spenderade större delen av dagen i sängen. Ta igen sig lite hahaha..

Idag däremot har jag vart duktig, gick upp vid 8, tog en löprunda, duschade, åt frulle, bytte lakan i sängen, städade rummet och nu håller jag på att tvättar dagens tredje maskin. Tro det eller ej alltså men vilken diciplin det är på mig!!! Ikväll får vi förresten gäster över och det blir repris på julbordsmenyn. Tror det blir en löprunda imorn också måste ju bränna lite kalorier på nåt såhär i juletider...


Delar av mina julklappar


Go Jul i stugan va. Där ser ni även en av våra 5 väl överfyllda julgranar


Party


Detta vae superduper kuligt dåra..


men väldigt kallt eftersom vi krachade i alla snöhögar...


Men vi överlevde..


Och fick bada hottub när vi kom tillbaka för att värma oss
God Fortsättning där hemma

När juldagsmorgon glimmar (poetiskt, vackert, vad rolig jag e)

Nu är den 23 december här, dagen före dopparedagen. Dagen då mamma är överstressad, pappa springandes runt i huset arbetandes och jag och Lina arga och irriterade för att vi måste göra saker på sekunden. Men inte iår, iår får ni klara julstressen själva därhemma. Nu är det redan den 24december hemma och julotta. Här firar vi ju inte förrän den 25 så vi är mer är 24 timmar efter. Eller vi börjar fira den 24 med matkalas som pågår men jul som jag är van är det inte förrän 25. Jul där hemma är ganska saknat nu. Julmust, julkalender, städning, ta in granen kvällen den 23, pynta med familjen, sanna och lollis sista investeringar i farsta den 23, uppesittarkväll med bingolotto, julskinka, maggan och svenne som knackar på med grisbrödet, ut och hugga granris, köpa mistel, baka pepparkakor och lussebullar och kanelbullar med mormor, glöggen, julaftonsmorgon och klappbyte med lolli, sista avsnittet av adventskalendern, julstrumporna fyllda med morgonpresenter, mamma och pappa i köket, gästerna knackar på, momor kommer med en rosa julhyacint till mig, pappa har tomteslipsen, julmaten, kalle anka och hela svt-programmet som startar punktligt och traditionsenligt vid kl 3, julfikat mums, mörkret kommer och julklappsöppning, presenter och överraskningar och alla är glada. Känslan i vardagsrummet just då är så bra, alla är mätta och glada och det doftar gott om granen, ja detta är en svensk jul i ett nötskal och jag längtar tills nästa år.

I år blir julen för mig mycket annorlunda, imorn när jag vaknar sitter ni redan och julfikar och när jag äter frukost så öppnar ni paket, jag har tänkt på er mycket idag och det kommer jag göra imorgon också. Idag har vi pyntat huset här och städat, fy usch jobbigt och tråkigt. Trappen till övervåningen i huset är inklädd i växter och plantor och rosa rosor.. sen när blev julen rosa? jaja mat har det också lagats i massor, ska ta bilder när vi ska äta och visa vad man äter här. Jag ska göra svenska köttbullar och pannkakor imorn som också de ska pryda julbordet, det ser jag fram emot, fast pannakakor känns inte så juligt men det är i alla fall svenskt.

När ni ser detta inlägg på eran juldagsmorgon vill jag att ni ska veta att jag tänker på er och önskar jag var i Sverige för en stund. Men jag har det bra här, det är trots allt bara en jul jag missar och det kommer tusen andra. Men ha världens bästa jul, och till mina närmaste släktingar vi ses till kaffet!!!


När jag tänker på dessa julgranar vi har emellanåt så längtar jag inte hem så mycket så nu ska jag tänka på dem,haha. Usch vad ful den är, garvar ihjäl mig...

Jullov

jahaja nu har jag äntligen jullov, idag var första dagen och den har riktigt avnjutits. Den började med att klockan ringde vid 9 imorse. Hoppade i löparskorna och tog en tripp, 5km inte illa. Snön piskade i ansiktet, blåsten i ryggen och tio centimeter snö på backen som jg snubblade i. Isunderlag under det dessutom. Sicken kämpe jag är, Special K red berries blev en välförtjänt frukost när jag kom tillbaka. Vid lunch åkte vi till Durango och kollade på bio, The girl with the dragon tatto, Milleniumtrilogin av Stieg Larsson! Kul med svenskt! Filmen var precis som den första filmen av de venska verisionen, inspelad i stockholm och massa svenska skådesåelare, kul tyckte jag. Mycket trevligt, sen åkte vi på fotbollsträning och nu är jag trött och har precis ätit middag.

Denna vecka har vi haft alla sluttest i alla ämnen i skolan så himla skönt att llt är över, dock var testen ingenting mot ett vanligt prov hemma, så jag pluggade inte så mycket, men men det gick npg helt okej i alla fall. Vet att jag får högsta betyg i US Government och jag har ju vart så superintresserad och engagerd i det ämnet, svårt är det då icke.. I måndags löptränade jag också med mig själv, i tisdags fick jag en work-out av vår physical trainer på skolan och i onsdags hade vi fotbollsträning och det har vi imorn oxå så jag håller igång för fullt just nu och det är riktigt skönt och roligt.

I söndags var jag förresten och bowlade med fyra andra utbytesstuderner här i trakterna vilket var mycket kul, desvärre suger jag på bowlig så det var ju tråkigt. Visade sig att en av tjejerna var i NY ihop med Lolli och det var ju bra, samtalsämne liksom. Efter det åt vi lite lunch, det blev en nachotallrik. Jag gillar bruden från spanien mycket, hon bor i Barcelona och har bjudit över mig. Det tackar man ju inte nej till, gratis boende och mat i Barcelona=massa pengar över till shopping. Smart jag är.


Itor (spain), Kristin (tyskland), Salomne (schweiz), JAG (SVERIGE), Charlota (spanien)

 
Kristin, Salmone, jag


lite tjatigt med samma foton men men


pimpade mitt rum lite häromdan med julkort och en liten tomte jag fått på posten. Tack alla som skickar saker och tänker på mig, det är uppskattat.

juste igårkväll kollade vi på Arn Tempelriddaren (en svensk film) på teve. Den var svenskt tal med engelsk text så jag var den enda som fattade och inte behövde anstränga mig, det var coolt, dessutom massa svenska skådisar, kändes som man satt i tevesoffan hemma. Det var kul att kolla på svenskt men alla somnade dock under filmen utom jag, kul att amerikanarna uppskattar svensk produktion...haha

Julklappsshopping

Amen hejsanhejsanhejsan. Kul, de va inte igår. I fredags badade jag hottub i vinterkvällens höstmörker omgiven av snö, kall vinter och stjärnhimmel. Inte så illa. Igår lördag blev det julshopping i Durango, julklappar inhandlades och paket skickas över atlanten på måndag. Jag fick en hel del gjort vilket kändes bra, ville även handla till mig själv men jag höll hårt i slantarna. Jag ock Lecay och kirby shoppade och när vi kom hem så hade Aubry tre kompisar hemma och de åkte snowboard nerför våran driveway och det var kul för dem tills en av dem ramlade och bröt foten och fick åka hem...

När vi kom hem hoppade jag i löparskorna och tog en liten runda. 6.4km, bra jobbat!!! Tack!! Bara ett litet problem uppstod under rundan. Kände problemet redan innan och försökte lösa det men det gick inte så fick lösa det under rundan istället!. (Varning känsliga läsare + blunda alla barn) Jag blev så himla bajsnödig så fick sätta mig där bland trädan och lösa det. Så nu har jag lämnat spår efter mig här i Colorados berg och skogar. Hahhaha jag tror jag är lite för ärlig. Löprundan kändes i alla fall bra tror jag ska ta en idag också. Jag ska iväg och bowla idag med några andra utbytesstudenter så det ska ju blev trevlans. Jag har lite skrivtorka här så bjuder på bilder istället..


HD-affären. Min favoritaffär, pappa du skulle gilla den också


Lacey & Kirby på mainstreet i Durango


Durango


Shopping på Walmart


Mig, Kirby och Lacey

Fredaaaag

Party. Fredagkväll och helgen står på glänt. Äntligen helg. Nästa vecka slutar vi på onsdagen och får jullov YES!! Först är det bara final test i alla ämenen. Grammar och literature test i engelska, trigonometry final och US Government.. Taggad på nästa vecka.. borde plugga hela helgen. Men imorn ska jag till Durango med Lacey och handla julklappar och på söndag ska jag iväg och bowla med några andra utbytesstydenter. Sen så ska jag hinna skypea och springa och träna och duscha och äta och sova jajaj... idag när jag kom hem från skolan tog jag en tupplur i soffan och kollade på en fim och mös med lite godis som mormor skickade i veckan. Kändes som en riktig fredagkväll faktiskt. Det ända som saknades var en mamma, en pappa och en Lina brevid mig på soffan. Men men allt kan man inte få.

Här märker man inte av julen så mycket än förutom att alla affärer sålt julsaker sen i oktober men det finns liksom ingen motsvarighet till lucia, julkalendern, advent och julkort verkar inte heller vara så poppis vilket är lite tråkigt. Längtar efter svensk julmat, lussebullar och pepparkakor, julmust och GLÖGG! Men denna julen kommer förmodligen bjuda på andra onyttigheter så jag lär väl överleva.

PUSS SÅ LÄNGE


13 December och Lucia

Igårkväll intog jag chocktillstånd. Det är för tusan den 12:e December redan! Herrejises december och den tolfte. Jag har inte fattat att julen var så nära så det kom som en chock. Lite sorgligt blev det idag också, Luciadagen, utan Luciatåg och Luciasånger. Då längtar man hem en skvätt. Hur som helst blir det mer julstämning här hemma, pytet är i full gång och igår snöade det och likså idag. Det ska även snöa imorgon. Vi har väl rint 20-30cm på backen nu skulle jag tro.

Denna helgen var rolig, på lördagen skypade jag med min family och min syster-yster, jag saknar er, lite emotinal sådär när julen kommer. Sedan åkte vi till Durango och åt lunch på en sushi-restaurang, sushi e ju för jäklans gott asså. Därefter spenderde vi hela kvällen och eftermiddagen i Durango och tittade på basket när våran skola spelade. Det var kul till en början men efter sisådär två timmar lessnade jag.. kan inte sitta still, dessutom så gör det ont i rumpan.

På söndagsmorgonen blev det tidig väckning för jag och min bror Aubry bestämde oss för att åka skidor. Eller rättare sagt snowboard. Jag hyrde bräda och nu i eftrehand har jag bestämt mig för att hyra bräda hela säsongen, jag e ju redan pro på skidor så måste improva min boarding skills lite grann. Vi utnyj´ttjade hur som helst tiden maximalt och åkte mellan 9 och 4, upp och ner ingen vila. Det var kul, alla backar och liftar var dock inte öppna, men det var bra skidåkning, backarna är längre än vad de är hemma vilket är trevligt, dock tar ju liften längre tid så det tar ju ut varann. Heheh

Igår var det måndag igen, kul -.- Dock är det jullov snart men innan dess har vi finals i alla ämnen vilket innebär enorma test på allt vi har gjort i hela kursen sedan året började. Skjut mig. Aja får väl se hur det går. Idag hade jag ett test i engelska på mytologi i världen, det var 50 sidor i boken och jag började läsa igårkväll kl 21.30. 2 minuter innan testet började idag så hade jag läst klart. I am such a bad student. Hur som helst gick testet okej, ganska schyssta klasskamrater har jag.

Förresten så har jag varit extremt duktig senaste två dagarna. Igår sprang jag 15 laps med mig själv runt löparbanan i snöstormen. 6km inte illa det. Sen gjorde jag work-out. Och idag sprang jag igen och gjorde work-out. Beach 12 asså here i come! Hejhej träningsvärk

Tack för julkort, Mormor, Maggan & Sven, Mamma Eva och Majsan. Fick även lite godis från Mormor och en tidning. Väldigt uppskattat!!


Det var asbra förhållanden och häftig utsikt. Mycket vackert


Bjuder på ett foto på pistkartan också. Here you go people

Denver förra helgen

Kass uppdatering, ja det kan man ju verkligen säga.

Förra helgen var vi i Denver, vi bildade dit på fredagen och kom tillbaka hit på söndagen. Vi bodde hos några kompisar till familjen där och det var spektakulärt. Inte nog med att de var fett täta (stenrika) och hade värsta stora huset med en enorm trappa till övervångingen precis när man kommer in genom entren, de hade tre våningar, värsta lyxhuset och de bodde i ett område för rika och för att komma in där var vi tvungna att passera en gate där de jobbade massa människor och vilka bilar som helst fick inte komma in i området. När vi kom till dem så åkte vi runt lite i Denver, åt middag på restaurang, och jag shoppade lite julklappar i ett enormt köpcentrum. Familjens ena bil som vi åkte i var för övrig ganska lyxig också med inbyggd teve och en skärm för varje säte.. jag klagar inte..

På lördagen åkte vi runt i Denver och vi kollade på amerikanska fotbollsmatchen som vi åkte dit för att se. State Championship finalen mellan vår skola och nån annan skola. Tyvärr förlorade vi stort och våran quterback (viktigaste positionen) brör foten så vi sög typ efter det. Det var också snöstorm och skitkallt. Mina tår var is och tinade inte på fyra timmar trots att jag satt på dem och försökte värma dem, det var inte så kul. Efter matchen åt vi lunch ute, vi gick också på bio och därefter åt vi middag, pizza. På söndagen bilade vi hem, det var fortfarande snöstorm och en bil framför oss gjorde en 3'60 mitt på motorvägen, vi slirade också till en gång och höll på att krocka, det var läskigt. Men vi kom hem och allt gick bra tillslut.

Tråkigt inlägg men orkar inte blogga..

Staden Phoenix Vs. New York City

...kah jämföras med en VM-final i ishockey mellan Sverige och Finland. Det börjar väldigt jämt och inget kan tyckas skilja lagen åt, men ändå slutar matchen 5- eller 6-1 till ena laget. Förra lördagen besökte jag NYC för tredje gången. Lördagen innan det var jag i Phoenix. Nästkommande lördag spenderar jag i Denver. (Berättar mer om det längre ner, snacka om att jag blir berest).

Hur som helst, väldigt facsinerande med Phoenix är att staden ligger helt öde, mitt ute i Arizona där det för övrigt är ökenklimat och väldigt varmt. Det växte kaktusar överallt i alla möjliga former och de var hur höga som helst vilket var häftigt att se. Jag ville känna på en och ta med hem, men det gick inte. Staden ligger som sagt helt öde, efter att vi tagit av från motorvägen åkte vi på småvägar i ca en timme för att komma fram. Vi åkte genom typiskt amerikanska villaområden, likadana hus, garage, garageuppfarter, perfekta gräsmattor och pooler. Precis som på film. Väl inne i staden var det mycket folk, mycket bilar och liv vilket var kul, inte så öde som man trodde när vi försökte hitta dit på alla småvägar. Palmer var vanligt förekommande och på ett sätt kändes det som att man var i spanien på semester. Jag gillar staden och jag vill åka dit igen och se mer.

New York City, vad kan jag säga. Staden vinner över Phoenix med hästländger även om jag gillade Phoenix. Det bara är någonting med NY som jag inte kan sätta fingret på. Här vill jag bo. Storstad, stress, shopping, gula taxibilar, skyskrapor, central park, NY rangers. När jag satte min fot på Manhattan förra lördagen kände jag bara "Hey baby, mamma e hemma" Jag vill bo på Manhattan nån gång i mitt liv, och då menar jag bo där, och inte bo på hotell en vecka utan bo där permanent.


Phoenix


New York City

Som jag skrev där uppe så reser vi till Denver imorgon. Ingen skola för oss, YES!! Anledningen är att skolans fotbollslag (Amerikansk fotboll såklart) har gått till final i State Championship och ska nu spela final. Vinner dem innebär det att våran skola är bäst i Colorado sett till hur stor skolan är för man tävlar bara mot jämnstora skolor. Så imorn blir det tidig uppstigning och roadtrip igen, sedan sover vi hos några kompisar till familjen, kollar matchen och åker tillbaka hit. Jag är excited. En tredje storstad på tre veckor. Även om jag för´modligen inte kommer se så mycet av staden så känns det häftigt att besöka Denver. Jag är glad!!


RSS 2.0