shake what your mama gave you

Igår lördag var det basketmatcher, kul men segt. Man får ont i arslet av att sitta så länge.. förstår inte hur mamma och pappa orkar åka på mina och Linas turnerinagar och matcher hela tiden. Måste vara värsta pesten. Hur som helst efter det åkte jag hem till Jaylie med Taylor, Jordyn, Kendall, Danielle, och Jaida. We hade dansparty och dansade på wii och xbox, det var askul, skakaaa rumpaaa! Sen sov jag där, slocknade runt 1 snåret och missade skypen idag, ledsen för det men bjuder på detta inlägg istället. Idag har jag tränat och gjort en ab-workout igen. Det bränner. JAg har också studerat lite, duktig flicka. Nu kollar jag på en film på spanska och bloggar och chattar med lollan men hon ignorerar mig :( Imorrn ska jag klippa mig och efter skolan har vi fotbollsmatch och sen måste jag öva mitt tal för på tisdag ska jag prata och läsa om Nalle puh haha. Nu måste jag tänka på refrngen. Godnatt USA. Godmorgon Sverige

Galen vecka

...Ja, det kan man verkligen säga. I måndags fick vi ett brev hem om att jag och föräldrar var inbjudna till award-ceremony på måndagkvällen. Kul tänkte jag och drog dit. I cafeterian sitter alla lärare uppradade och kommer sedan fram en och en och pratar i mikrofon och delar ut diplom till elever med högst betyg i respektive ämnen. (matte, natur och samhällsämnen). I publiken satt inbjudna elever och deras föräldrar.. kändes lite konstigt att jag satt där, men efter ett tag fick jag veta varför. När min US. Government lärare kom upp på scenen och började prata, så började han prata om en elev han haft i sin klass under hösten som va utbytesstudent och hade gjort så extremt bra ifrån sig, två minuter senare stod jag på scenen och fick ta emot ett award från Mr. Derrick Martin. Award för fint betyg i American Government jo, jag tackar jag. Han avslutae med att säga "juste, måste påminna alla om att abba e ju från sverige" och alla skratta. Mr. Martin asså, jag gillar han. Efter awardceremonin på måndagskvällen hade vi indoor match.. torska med 9-2 eller nåt i den stilen, men jag gjorde mål i alla fall...

Tisdag minns jag inte.. I onsdags var det dag sför speech nummer 3 och jag informerade om en traditionell svensk midsommar. Mycket dricka drinkar, snapps, snappsvisor, midsommardans och grodsång. Självklart hade jag skrivit ut bilder från datan från midsommar förra året, så till släkten, alla mina vänner här har nu sett er med snappsglas i handen, dansandes små grodorna samt hoppandes på trähästarna som står i boden på bildö. Det blev hur som helst succé och många ville åka til sverige för att leka groda och bli fulla.. budskapet gick inte riktigt fram jag menade ju inte att ni brukar bli så fulla på midsommar...

Torsdag efter skolan åkte jag hem till Jaylie, våran målvakt i fotbollslaget. Vi chillade och gjorde lite läxor och spelade dansspel på xbox, kulit. På kvällen hade vi indoor match igen. Torsk med 10-3 denna gång. Inte illa!! haha. hur som helst efter matchen kommer en i andra laget fram till mig och frågar "så du e från sverige?" Jag ba "ja" för jag e ju det. Hon ba "jag spelade i sverige för fyra år sedan" jag ba "oj vilket lag" hon ba "hammarby och qubik" jag ba "amen skämtaru med mig?" Så hon spelade aså i bajen och där sitter jag i kläder med bajenloggan på och det visade sig att hon också hade annelie noren som coach, som jag hade som coach förra säsongen. Världen är liten ibland asså, lilla bayfield, en håla i colorado som knappt har en grocerystore, inte hade jag förväntat mig det! men kul!

Nu e jag ensam hemma, de andra e på basket. Har precis tränat lite i hemmagymmet och kört en ab-workout. Hej träningsvärk imorn. Nu står jag och käkar ägg och dricker mjölk, proteinrikt skareva. Beach 12 e på g va?

Lägger upp bilder senare, det är så himla segt.. och jag e så himla lat.. adios amigas

Hunden åt min hamburgare

Dålig bloggning nu, minns inte ens när jag skrev senast men tror det var över en vecka sedan.. drar en snabbuppdatering på vad som hänt. Förra lördagen åkte alla på basketmatcher här och jag orkade inte följa med för det är så tidigt varje gång. Så det blev jag, Tomas Ledin, Lena PH och Ted Gärdestad kvar här. Carola fick vara med på ett hörn också. Lyssnade på mina svenska favoriter i högtalarna och dansade runt i huset samtidigt som jag åt äpple med peanutbutter! (måste testas, väldigt gott) I söndags var en slappdag... Måndagen var vi lediga från skolan för det var nån helgdag typ MLK-dag (martin Luther) så då gick vi på restaurang och ja jag vet inte. Sen var det skola igen... 

På torsdagen gjorde jag mitt Personal Experience Speech som man skulle berätta om något häftigt man varit med om, men jag kom inte på nåt så jag hittade på en cool historia och sa att jag hade drömt allt i slutet. Det blev riktigt bra faktiskt ich jag fick ett A på det. Regel nummer 1, man får aldrig ljuga när man talar.. pantad lärare men kom faktiskt inte på nåt bättre. Denna ljuvliga torsdag hade jag även ett biologi-test och jag vet inte hur det gick för jag orkade inte plugga till det.. 

På torsdagkvällen hade vi också fotbollsmatch indoor. Jag och en annan tjej har fixat ett indoor-lag så vi har match 1 eller 2 kvällar i veckan. Det som suger är bara att hallen som vi spelar i är så liten och bollen får studsa i alla väggar så den bara flyger runt och alla springer runt i cirklar och hoppas att bollen landar hos dem, men det är mycket roligt i alla fall. Håll i hatten nu, jag gjorde ett väldigt läckert mål, bollen kom mot deras målvakt så jag kastar mig framför och nickar in bollen i mål assnyggt och deras målvakt kommer ut och sparkar mig i ansiktet (inte med flit dock), det gjorde ont så jag låg kvar ett tag (lite för länge kanske för at domaren skulle ge henne nåt form av straff, men nej, när jag ställer mig upp så blir jag utvisad 2 minuter för att jag nickade bollen som tydligen var en regel att man inte fick. Jaha sen när blev det en regel i fotboll? och om de har sånna regler får de ju tala om det. Jag blev förbannad. Och deras målvakt som sparkade mig fick inte ens nåt straff alls?? Jag blev pissed. Ännu mer pissed blev jag när jag kom hem och fick vakta hundarna. Den ena var ute så då gick jag ut och hämtade den och när jag kommer in så har den andra ätit upp min hamburgare... Jag gillar inte dem de bara hårar och dregglar på mig.

Igår var det fredag och hemma basketmatcher så hela skolan var kvar till klockan nio och hejade på våra basketlag som alla vann. Det var kul, nu är det lördag och jag ska börja skriva mitt informative speech som jag ska ge nästa vecka. Det blir om en traditionell svensk midsommar och jag har kommit på en tycker jag rolig inlednig: Have you ever been dancing around a maypole tree PRETENDING that you were a frog? Or even worse, have you ever been dancing around a maypole tree THINKING that you were a frog? That is actually what happens after you have got a couple of drinks. Midsummer is... bla bla bla. Jag är rolig tycker jag, och skön

E jag inte skön?

Tjenare bloggen! Visst e jag skön? Dags för lite update. Kan ju säga som så att skolan är igång igen. Tänkte beräta om mitt tal jag gav igår. Igår jag jag alltså mitt första tal i min speechclass. Talet var om mig själv, mitt liv, min familj, min bakgrund, intressen, hobies och så vidare. Jag var lite smånervös innan och under de första 5 meningarna för där tappade jag bort mig lite. Förutom det gick talet lysande och jag fick ett A i betyg. Mitt tal var ganska roligt, det vill säga det speglade min humor väldigt mycket och jag fick med ett par riktigt rolig saker. Alla skrattade och sa att jag var löjligt rolig. Precis vad jag gillar att höra. Jag skulle vilja lägga upp talet men jag kan inte göra det för jag la in lite vita lögner i det för att göra det roligare och mindre pinsamt heheheh.

Men jag kan ge ett smakprov på min inledning:
Who am I? I asked yself that question last night when I wrote this. Open your ears, listen carefully and I will tell you. My name is Sanna Penton, I am 18 years old and I am from Sweden. Sweden is in the north part of Europe and normally I speak Swedish. English is my second language and I am still learning it. I say wrong thing all the time, mispronounce words every day, I have a bad accent (alla asgarvade) and I know that you are going to laugh at me. I would appreciate if you laughed with me thoug, instead of at me.. but that is probably not going to happen because I am not going to realize when I say something wrong until you sart laughing.... (alla garvade) Did I just say something wrong? (alla asgarvade igen) 

Andra saker jag skämtade om i talet var ålder, (säger inte om vems ålder), min favorit mat och film, i min bakgrund la jag in lite svenska och alla skrattade åt uttalet, sen skämtade jag om min framitid om att bli rik och jag sa att jag gillade speed haha och att jag ska köpa en motorcykel när jag blir rik. Hur som helst så tyckte folk att jag var rolig och om det inte är uppenbart så tyckte jag att jag själv var ganska rolig också. hehe.

Success! Nästa tal kommer bli 25ggr svårare dock men jag ska fixa det!


Hummermåndag

Jag vill skriva om något vackert. Något som får hela ansiktet att le. Något som får det att kittla i maggropen, göra knäna alldeles vobbliga och hjärnan avslagen till cola. Jag vill skriva om att skolan har börjat igen!

Skolan kan beskrivas med tre ord. Onödig och uttråkande. Mina klasser från förra terminen är nu över. Lyckades få ett A i US government.. tror Mr Martin gillade mig... I engelska vet jag inte vad jag fick A eller B, Idrott A och inte helt oväntat och i trigonometry tror jag det blev ett B. Finfint.

Denna semester har jag Biologi, vilket morgonen började med. Kändes ganska bra faktiskt kände igen det mesta från VGY och läraren är som en kopia av min ninjaMauuud (kemi och biologi läraren på VGY, värmdö gymnasium för er som inte förstod). Läraren är verkligen som Maud, undrar om alla biologilärare är så? Hur som helst känns det bra för om läraren verkligen är som mauuud kommer det bli super. Denna termin har jag även spanka vilket ser ut som att det komemr bli lekande lätt, läraren gick bara runt och sjöng och berättade historier..  Tredje block är speech!!!!!! Terminens höjdpunkt när jag varje vecka ska klä upp mig och tala i 5-10 minuter om diverse olika saker. SJälvklart kommer alla skratta åt min accent och hur jag uttalar saker fel men men det kan jag nog klara mig med. Läraren är dessutom skitläskig och då menar jag det ordagrant som det står, jag är livrädd hon är värsta cruellaDeVil och ger läxor varje dag. På onsdag ger jag mitt första tal och jag e nervös och känner mig dålig i magen när jag tänker på att läraren kommer vara därinne och bedömma mig. Sista en och en halv timmen denna trmin har jag creative arts. och kom igen kände jag, måleri och sånt? Ska jag måla?? jag? världens mest okreativ person? visst gillar jag utmaningar men jag vet inte.. så gick för att ändrra schemat.. jag kunde få weights istället... kände att creative arts blir nog bra i alla fall så kom dit och satt och målade av min hand i en och en halv timme. Väldigt lärorikt så att säga haha, imorn ska vi designa t-shirtar. Ångest vad ska jag hitta på med mönster? jag e så okreativ sp det finns inte, okreativ blondin som mina kreativa sångfåglar till vänner säger. Nej usch, jag är en athlet inte en creativitet skämt å sido haha. Speech och Biology blir mina svåra klasser denna termin.. kan inte sluta tänka på speechlärarn, kommer drömma mardrömmar om henne inatt..
/En rädd Sanna

Nu är glada julen slut

För att reda ut två saker. Av det förra inlägget att dömma stavade jag dömma fel. Fick ett mejl av pappa om det. Men jag tycker inte det är pinsamt för jag pratar ju inte ens detta språket längre. att jag ens minns det är en bragd! och därför stavade jag det fel igen med flit. Dömma stavas alltså med ett m, döma. Till den andra saken, jag måste klargöra för dig mormor att jag menar inte att du är gammal (du e ju faktiskt väldigt ung för att vara min mormor). Det jag menade var att du är äldre en mig och jag är yngre än dig och på så vis skulle en korsning av oss bli en blandning av nytt och gammalt. Jag tyckte det var lite finurligt, men inte är du gammal inte.

De senaste dagarna har vi hängt här hemma och det har varit ganska dött. Eller väldigt dött. Vi hade dock fotbollsträning igår och i förrgår och jag sprang någon av dagarna. Minns inte riktigt. Eller det var igår jag sprang. Vanliga rundan ner till brevlådan och tillbaka vilket motsvarar 4-5miles, som översätts till minst 6.4kilometer. Det är en ganska bra runda. Speciellt när det blåser motvind, underlaget består av snö och is, när man är på 6000ft höjd, halva vägen går uppför och när man har ett skavsår på foten. Jag klagar bara för att jag kan. Längtar till sommarn så jag kan utmana pappa runt Lervik igen, det blir kul. Men då måste du komma ut och träna lite också så jag inte behöver starta två minuter efter dig längre... Nej´men träningen hr är bra. Lolli och jag har ju klassikern 2013 också hehehehehehe.

Jullovet börjar gå mot sitt slut nu och enligt min åskit så är det riktigt sorgligt. Jag vill inte gå i skolan igen. Skolan suger liksom musten ur en, tänk er en avslagen julmust, inte så gott.


Lite smått "överklätt"


I granen finns det mesta, fiskar, äpplen, nallar, motorcyklar, päron, pumpor ja gud vet vad


Rosdekoration (?)


Upside-down-trädet. När jag skulle fota det hade de redan tagit ner det så nu ser det jättefult och tråkigt ut för det var verkligen mäktigt och hel fullproppat. Fattade inte varför de tog ner det den 27? varför var det så bråttom att ta ner det när vi tog upp den andra julgranen i början av november och den är fortfarande uppe


Typexempel¨på hur det såg ut överallt i varendra liten vrå eller hörn i hela huset


Bänken i köket


Real santa, han brummar och sjunger oxå...

Detta var asså en del av juldekorationen, va hade tomtar och minigranar utsatta lite överallt. Det är mycket pynt och dekorationer men inte alls lika traditionsenligt som jularna är hemma. Det är största skillnaden.





Minns 2011 precis som om det vore ett par dagar sedan...

Iförrgår var det sista dagen på året, och idag är det andra dagen på det nya året. 2012 är här och det är ju nytt. Sista dagen på året spenderade vi hur som helst i skidbacken, åkte snowboard hela dagen och vädret var som vanligt perfekt, soligt och några plusgrader. Till kvällen blev det nyårsmiddag och gud vet vad som hände sen. Nej men det var trevligt. Det nya året invigdes och jag vaknade upp vi tio dagen därpå och tog mig ut på en runda. Löprundan kan beskrivas med ett enda ord, seeegt! Men lite cred får jag ändå som kom ut.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva nu, har lite skrivtorka. Allt här är så annorlunda men ändå påminner allt så mycket om hemma. Det är liksom en blandning av nytt och gammalt. Ungefär som vårat garage (gammalt skräp också mina sprillans nya skidor) eller som en blandning av mig och mormor. Det där blev lite konstigt dock! Jag minns inte riktigt mina förväntningar inför denna resa förutom att ha sjukt kul, men på något sätt tror jag att man på något sätt förväntar sig hur allt kommer att vara eller bli. När man sedan är där dömmer man utifrån sina förväntningar.  

När man träffar en ny människa dömer man denne. Jag skulle vilja säga att man har ungefär 30 sekunder på sig att göra ett bra första intryck. Om jag träffar en ny människa är sällan dennes papper helt vitt. Om jag vet att vederbörande person spelar fotboll blir det lite grönt och om den kommer söder om stan blir det ännu lite grönare och om vi har en gemensam vän blir pappret ännu lite mer grönt. På samma sätt blir också tyvärr människans papper direkt rött om den har andra unika kvaliteter eller egenskaper som inte går ihop med hur jag ser världen.

Jag har lärt mig att inte dömma människor. Inte för att jag brukade dömma människor förut, eller rättare sagt jag trodde inte att jag dömde människor. Det är lärorikt härborta, minst sagt.


RSS 2.0